Ovčari prikupljaju donacije za završetak klanice u Kniću

Udruženje odgajivača ovaca Srbije pokrenulo je akciju prikupljanja donacija kako bi se do kraja realizovao za ovčare veoma važan projekat izgradnje klanice sa prerađivačkim kapacitetom. 

-Udruženje odgajivača ovaca Srbije rešilo je za sva vremena da stane na put niskoj otkupnoj ceni jagnjadi i ovaca i pokrenulo je inicijativu za izgradnju sopstvene klanice sa preradom ovčjeg i jagnjećeg mesa.  Obezbeđena je parcela od 1,3 hektara sa kompletnom infrastrukturom u opštini Knić kao i 50 odsto ukupne vrednosti investicije pomoći od Ministarstva poljoprivrede. Angažovane su najbolje arhitekte i projektanti kao i advokatska kancelarija koja će pružiti kompletnu pravnu zaštitu u sprovođenju projekta, podsećaju u Udruženju.

Ostalo je, dodaju, da se pokaže želja samih odgajivača za klanicom koja bi bila u njihovom većinskom vlasništvu.

Udruženje će sprovoditi akciju “ Jagnje za spas ovčarstva“ koja podrazumeva da svi zainteresovani  uplate na namenski račun novac u iznosu jednog jagnjeta – 300 dinara puta 40 kilograma.

-To je 12.000 dinara (a ko je u mogućnosti i više) kako bi prikupili ostalih 50 odsto ukupne vrednosti projekta. Svi članovi investitori će imati višu zagarantovanu otkupnu cenu u odnosu na druge. Akcija će se sprovoditi od 31.10.2021. narednih osam meseci – poručuju iz Udruženja.

Preuzeto sa:https://agrosmart.net/2021/11/06/ovcari-prikupljaju-donacije-za-zavrsetak-klanice-u-knicu/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment